Bumper

Schedule-at-a-Glance

–> Download Final Program (pdf) HERE

THE CONFERENCE APP IS NOW AVAILABLE FOR DOWNLOAD:

Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobileigniter.android.cugh
iOS: https://itunes.apple.com/us/app/cugh-2013/id607225545?mt=8

 

Thursday | March 14, 2013

08:00 – 08:30 Welcome
08:30 – 09:00 Plenary Session I – Keynote Address on Universal Health Care by Julio Frenk, Dean, Harvard School of Public Health
09:00 – 10:30 Plenary Session II – Global Leaders in Health
10:30 – 10:45 Break (15 minutes)
10:45 – 12:15 Special Session: Role of the NIH in Global Health
12:15 – 13:30 Posters & Exhibits (Lunch break)
13:30 – 14:45 9 Concurrent Sessions
14:45 – 15:00 Break (15 minutes)
15:00 – 16:30 Plenary Session III – U.S. Government Agencies in Global Health (Co-Sponsored by Global Health Council)
16:30 – 16:45 Break (15 minutes)
16:45 – 18:00 6 Concurrent Sessions
18:30 – 20:00 Welcome Reception

Friday | March 15, 2013

08:00 – 08:15 Welcome
08:15 – 08:45 Plenary Session IV – Keynote Address by Agnes Soucat, VP, African Development Bank
08:45 – 10:15 Plenary Session V – Innovative Financing Mechanisms in Global Health
10:15 – 10:30 Break (15 minutes)
10:30 – 12:00 10 Concurrent Sessions
12:00 – 13:15 Posters & Exhibits (Lunch break optional)
13:15 – 14:15 CUGH  Business Meeting & Awards
14:15 – 14:30 Break (15 minutes)
14:30 – 16:00 Plenary Session VI – Innovative Approaches and Technologies in Global Health
16:00 – 16:30 Break (30 minutes)
16:30 – 18:00 10 Concurrent Sessions

Saturday | March 16, 2013

08:00 – 08:15 Welcome
08:15 – 08:45 Plenary Session VII – Keynote Address by Susan Scrimshaw, Pres., The Sage Colleges
08:45 – 10:15 Plenary Session VIII – Global Health Justice
10:15 – 10:30 Break (15 minutes)
10:30 – 11:45 Concurrent Special Session: Crisis in the Sahel
10:30 – 11:30 Concurrent Special Session: Global Burden of Disease – 2010 Report
11:45 – 12:45 Lunch Break
12:45 – 14:15 Plenary Session IX – Global Environmental Change & Health
14:15 – 14:45 Plenary Session X – Keynote Address by Agnes Binagwaho, Minister of Health, Rwanda
14:45 – 15:00 Closing Remarks
15:00 – 17:00 Student Networking and Activities

* Schedule is subject to change.